Tuesday, August 18, 2009

Shizeno - Nano Oxygen Mask



Satu jagaan kulit yang akan mengurangkan tekanan pada kulit dan membekalkan sumber oksigen yang diperlukan oleh kulit. Ia telah dipertingkatkan dengan proses nano yang akan meningkatkan kuasa penyerapan kedalam lapisan kulit. Ia juga membekal unsur-unsur yang penting seperti kelembapan, mengecilkan liang pori dan anti penuaan bagi menghasilkan kulit yang cerah dan berseri.

Harga Runcit = RM218
Harga Ahli = RM198
BV = 100

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Shizeno - Nano UV Foundation




Ciptaan krim tanpa minyak yang berasaskan air khusus direka untuk disesuaikan dengan gaya hidup terkini yang akan kekal lebih lama, senang dan mudah untuk digunakan. Ia menghasilkan satu definisi tinggi terhadap kesempurnaan dengan meliputi liang pori, bintik-bintik hitam atau parut-parut luka jerawat serta melindungi kulit daripada kesan persekitaran berbahaya terutamanya sinar UV.

Harga Runcit = RM188
Harga Ahli = RM168
BV = 75

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Shizeno - Nano Hydrating Essence



Intipati berkhasiat yang mengandungi bahan-bahan aktif seperti Vitamin B5 dan Natrium PCA untuk membekalkan zat dan lembapan yang akan memperlahankan proses penuaan. Ia amat berkesan dalam membantu metabolisme tisu dan meningkatkan penjanaan semula sel-sel. Dengan itu, penghasilan kulit yang lebih sihat dan muda akan terhasil.


Harga Runcit = RM248
Harga Ahli = RM228
BV = 100

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Shizeno - Nano Fairity Essence



Diperkayakan dengan pemantul cahaya dan pencerah kulit yang menggabungkan teknologi anti melanin untuk mencerahkan bintik-bintik hitam dan menghalang pembentukkan pigman baru daripada terbentuk. Ia juga akan melembabkan dan memelihara kulit serta melambatkan proses penuaan. Formula unggul ini memberi pendekatan holistic kepada kulit yang lebih putih dan berseri serta licin, lebih tegang dan kelihatan lebih muda.

Harga Runcit = RM188
Harga Ahli = RM168
BV = 75

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Saturday, August 15, 2009

Shizeno - Nano Nature Spring




Ekstrak daripada air mata air yang kaya dengan mineral semulajadi yang akan membantu dalam proses penyembuhan dan rawatan. Ia menghilangkan kesan baki pembersih, membekalkan lembapan dan zat penting, mengecilkan liang pori dan mengimbangkan nilai pH pada kulit. Selepas penggunaan, ia akan memperbaiki tekstur kulit dan mengurangkan garisan halus dan kedutan, menjadikan kulit lebih tegang dan anjal, menyegarkan dan memulihkan keremajaan kulit.

Harga Runcit = RM188
Harga Ahli = RM168
BV = 75

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Shizeno - Nano Gentle Peel




Dengan Teknologi Nano terkini menyediakan satu jagaan harian yang halus dan lembut untuk mengelupas sel kulit mati dan meransang proses pertukaran sel kulit mati dan meransang proses pertukaran sel untuk memaparkan bahagian kulit yang sihat. Ini juga akan membantu dalam proses penyerapan bagi produk penjagaan kulit yang lain dan juga menghalang liang pori daripada tersumbat. Ia juga mengandungi ciri pelembab yang menyuburkan dan melindungi kulit.

Harga Runcit = RM178
Harga Ahli = RM158
BV = 75

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Tuesday, August 11, 2009

Kenapa ramai tak suka MLM?

Multi Level Marketing adalah trend perniagaan yang sangat terkenal masa kini. Banyak syarikat-syarikat di pasaran yang menggunakan cara MLM untuk menjual produk mereka, ini kerana syarikat-syarikat ini dapat menjimatkan kos marketing dan advertising, kerana kesemua kos ini akan ditanggung oleh ahli-ahli MLM yang berdaftar dibawah syarikat mereka.

Berdasarkan buku hasil karangan Mohd Rozani Pawan Chek bertajuk 'Menjadi Jutawan MLM', sebanyak 35% daripada jumlah jutawan di Malaysia adalah jutawan MLM, manakala di Amerika, 20% daripada 500,000 jutawannya adalah jutawan MLM. Jadi, memang adalah fakta bahawa MLM adalah salah satu cara perniagaan yang mampu menjaga pendapatan yang lumayan kepada pengusahanya.

Jika anda ingin melihat contoh kejayaan orang lain, sila ke laman web http://www.saifulsham.com/. Laman web ini dimiliki oleh Sabri dan Syazwan, graduan dari Universiti Teknologi Petronas. Mereka memulakan perniagaan internet tanpa modal, dan kini mempunyai pelanggan dari serata dunia. Kedua-dua mereka memperakui bahawa MLM merupakan salah satu jalan terbaik untuk menjana pendapatan, tetapi dengan syarat utama - Benar-benar berusaha.

Inilah yang menjadi salah satu sindrom yang telah mencacatkan nama MLM di mata masyarakat. Kebanyakan peserta MLM hanya aktif pada peringkat awal sahaja, dan kemudian berharap akan mendapat pulangan yang lumayan. Inilah yang menjadi punca mereka mendapat pulangan yang tidak seberapa, dan akibatnya, skim MLM yang dipersalahkan, tanpa mereka menyedari kesalahan sendiri.

Memang tidak dinafikan banyak syarikat diluar sana yang turut mengakibatkan nama skim MLM ini terjejas. Jadi, kepada mereka yang ingin berkecimpung dalam MLM, pastikan anda memeriksa dahulu latar belakang syarikat, produk yang disediakan, dan akhir sekali marketing plan. Seandainya kesemua ini tidak mempunyai sebarang masalah, maka, cerahkan peluang anda untuk membina pendapatan anda melalui MLM tersebut.

Pastikan anda bersungguh-sungguh dalam MLM ini untuk mencapai kejayaan yang diimpikan. Paling penting, kekal lah bersama 1 syarikat MLM sahaja, kerana jika anda sering bertukar syarikat MLM, maka anda akan menanggung kerugian dari segi kos pendaftaran, dan anda juga perlu membina semula network ada, yang sudah tentu mengambil masa.

Satu lagi masalah yang membuatkan ramai orang tidak mahu menyertai MLM adalah kerana mereka perlu bergerak berseorangan dalam mencari network. Inilah masalah yang membelenggu kebanyakan orang, terutama yang malu dan tidak pandai bercakap untuk mempromosikan produk dan marketing plan. Disebabkan masalah ini, ramai yang membatalkan hasrat untuk menyertai MLM tersebut. Jadi, kami dari Group Insaan 10 ingin menerangkan bahawa setiap ahli yang berdaftar di bawah group kami akan dibantu oleh ramai leader, dan kita akan bergerak didalam kumpulan untuk membantu ahli-ahli yang baru masuk untuk mencari downline mereka.

Bergerak dalam group akan memudahkan kerja, dan mengeratkan hubungan sesama ahli. Manakala bagi ahli yang rajin mencari dan memperkenalkan ahli baru, akan memperoheli Bonus Leadership yang amat lumayan. Keterangan tentang bonus ini akan kami terangkan apabila anda bertemu kami.

Group Insaan 10 akan mengadakan pertemuan pada setiap minggu di kawasan Shah Alam, Wangsa Maju dan TTDI. Kepada yang berminat sila hubungi;

Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Monday, August 10, 2009

Maklumat Tentang Lo Hong Ka


Jumlah kedai Lo Hong Ka International di setiap negara


Jumlah CARS di setiap negara


Bangunan Lo Hong Ka dan Al-Insaan di Seri Kembangan



Anugerah yang dicapai oleh syarikat ini

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

MLM - Benar atau Penipu Semata-mata?

Assalamualaikum pada semua saudara dan saudari,

Baru2 ni saya ada sembang2 dengan rakan2 saya tentang product2 dari company Al Insaan mengenai slimming patch, car fuel saver and booster, tentang kemasukan product terbaru mereka tidak lama lagi iaitu sabun dari palestine. jadi tentang product mereka semua mmg sangat menyukainya, sbb product lo hong ka selalunya mmg berkesan pun, mereka sgt mementingkan kualiti product mereka.

Tapi bila saya cakap, tek berminat ke nk join and tolong market kan product ni kat family2, kawan2,buleh dpt bonus point,bule redeem utk barang2 atau duit, diorang cakap alah MLM ke? saya cakap ye, kenapa eh? dan saudara2 semua,majoriti jawapan mereka ialah "aahhh semua MLM sama,menipu duit org" "yang atas je kaya" "kita hanya akan mengkayakan org atas, buat apa?" "aahhh system pyramid,taknakla" saudara2 semua, apabila saya denga jawapan mereka, saya tk tertahan nk tergelak kerana jawapan mereka tu. saya tny mereka semua, ada yang buat bisnes tak, ke semua keje ngan org? semua bekerja ngan org, jadi saya tny lagi, slalu tak g shell masa bayar bagi bonuslink? diorang cakap ada?saya tny guna tak? diorang cakap kadang2, ada yang guna, korang redeem tak? dorg jawab tak, saya tny kenapa? sbb malas.MALAS tuan2 dan puan2,MALAS itulah jawapan paling tepat, sy pelik mengapa mereka cakap tipu, kerana saya tgk ramai kawan2 saya berjaya dalam MLM, berjaya pulak tu,jadi adakah kita salahkan sistem marketing atau diri sendiri?

Saudara2 yang dikasihi semua, jawapan mereka telah saya jadikan subject sebagai kajian,mereka kata mengkayakan org atas hahaha. baiklah, cube kita pikir dalam2, kita pergi kedai, beli la roti, duit tu kita bagi pada tuan kedai,bukankah itu mengkayakan tuan kedai? jadi tuan kedai ini beli roti2nye secara banyak pada tesco contohnya, bukankah itu mengkayakan tesco? dan susunannya susunan pyramid jugak?? kadang2 kita pergi tesco beli barang byk2 dpat la bonus kerana beli lebih, antara dpt barang dan duit gak, tapi kenapa takde org komplen??

Sebenarnya saudara2 semua apabila dipikirkan balik, cara pendekatan sesebuah company adalah berlainan,seperti TEsco, Giant dan seangkatan dengannya, menggunakan Iklan Tv dan marketing secara besar2an utk promote barang mereka. jadi apabila semua org tg tv, mereka tahu barang2 tersebut,jadi2 beramai2 la mereka ke Tesco dan Giant. jadi apa bezanya marketing company2 MLM ni? mereka memberi peluang kepada individual untuk tolong jualkan dan tolong kembangkan nama company melalui individual tersebut, dengan itu company akan memberi commisen dan bonus insentif sebagai penghargaan individual tersebut menghabiskan duit,menghabiskan tenaga,menghabiskan air liur utk promote barang dan company mereka. ini dipanggil one to one marketing, mereka nk semua rasa dan tgk depan mata product mereka itu, mcm tesco one to many jenis marketing,jadi org kene g sendiri dan tgk dan test sendiri product mereka.

Jadi saudara2 semua, MLM tak bule berjaya jika seseorang tidak rajin,cume bezanya,marketing plan telah disediakan oleh company itu,cume perlu ikut saja,modal tek perlu besar utk generate duit alik,cume kene rajin sahaja.

Saudara2 sume, MLM adalah seperti membuka bisness, cume ia disediakan modal murah supaya org2 yang tak mampu membuka bisness bule membuat bisness juga. saudara2 sume tau tak betapa susahnya nk membuka sebuah bisness?? anda perlu mendaftar, utk masuk gov tender anda perlu modal yang besar,sijil kementerian kewangan,mencari pekerja,membuat marketing plan sendiri,upah gaji pekerja,dan membuat agreement, anda perlu network yang besar utk bagi bisness anda berjaya, anda perlu org dalam kalo mahu bisness dpt tangkap projek juta2.susah saudara2 sume. MLM telah menyediakan barang2, modal yang kecil,tak perlu daftar ssm apa2, tak perlu buat marketing plan, dah dibuatkan, jadi mana masalahnya lagi.

Di sini saya ingin memberitahu org ramai,bahawa Allah swt memberi jalan rezeki,dan kita yang menerokai dengan usaha kita,sesungguhnya ada sabda nabi, "jika bekerja,bekerjala seperti seribu tahun,jika sembahyang, sembahyang lah seperti esok hari akhir" nabi pun cakap

Jadi conclusionnya bukan sistem MLM dan productnya tak berjaya,tapi ORANG TU YANG MALAS NAK BUAT,DUIT TAK BERGOLEK DEPAN MATA LEPAS DAFTAR, kalo ada best la hahaha, jadi mengapa cina terus cakap nak,lagi2 bila dorg tau company ni baru,profile yang kuat,product yang confirm bule jual,sbb DIORANG RAJIN.

Sekian Terima Kasih

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Sunday, August 9, 2009

Noni Extract Untuk Imunisasi Badan


Noni Extract

Morinda Citrifolia
atau biasanya dikenali sebagai Noni adalah sejenis pokok renik malar hijau kecil didapati di Asia Tenggara, benua kecil India, French Polynesia, dan Pulai-pulau Pasifik. Ia juga dikenali ramai dengan nama yang lain seperti Great Morinda, Indian Mulberry, Mengkudu, Beach Mulberry, Tahitian Noni, dan Cheese Fruit.

Noni telah dihargai oleh Polynesians bagi kekayaannya dalam perubatan semulajadi untuk hampir 2000 tahun. Masa kini, kita terlalu bergantung kepasa preskripsi ubat dan bahan kimia untuk merawat penyakit yang dihadapi, mungkin adalah lebih bijak untuk kita menggunakan terapi yang ditawarkan oleh alam semulajadi.

Bahan Semulajadi Utama;

1- Buah Noni semulajadi.
2- Jus anggur.
3- Jus Beri Biru

Faedah Semulajadi Al-Insaan Noni;

1- Antioksidan.
2- Mencegah serangan daripada radikal bebas.
3- Mengawal pertumbuhan tumor.
4- Menguatkan sistem imunisasi.
5- Meningkatkan fungsi sistem kardiovaskular.
6- Mengurangkan tekanan darah dan membersihkan usus.
7- Membantu melegakan kesakitan, menahan bakteria.

Ciri-ciri Produk;

Dihasilkan secara asli dari buah Noni, tidak mengandungi aroma tiruan, mampu menjana imunisasi badan.

Sesuai Untuk;

Orang pertengahan usia, pesakit yang sedang sembuh, orang yang mempunyai imunisasi badan yang lemah, dan pesakit Rheumatism.

Harga Runcit = RM168
Harga Ahli = RM150
BV = 100

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Al-Insaan Spirulina Plus


Spirulina Plus

Pendedahan yang berterusan kepada cara hidup yang tidak sihat, diet yang kurang seimbang, pencemaran alam sekitar, asap rokok, tekanan, dan sebagainya boleh meningkatkan tahap radikal bebas dalam badan kita secara mendadak. Radikal bebas adalah berbahaya kepada manusia kerana ia bertindak menyerang tisu-tisu sel kita lalu menyebabkan kerosakan sel badan. Dalam jangka masa yang panjang, strok dan sebagainya berlaku. Oleh itu, anti oksidan adalah penting bagi melindungi sel-sel badan daripada diserang oleh radikal bebas dan mengurangkan pengoksidaan badan.

Ramai orang mungkin pernah mendengar tentang pengoksidaan sebelum ini, tetapi kita mungkin tidak menyedari betapa bahayanya pengoksidaan kepada badan kita. Kesan-kesan bagi pengoksidaan boleh dilihat melalui beberapa cara seperti besi mengarat, roti menjadi hapak dan epal akan menjadi warna perang apabila dipotong. Pengoksidaan dalam badan kita juga sama dimana sel badan kita yang normal dan sihat akan menjadi rosak. Ahli-ahli sains menyatakan bahawa ini merupakan salah satu sebab proses penuaan. Al-Insaan Spirulina Plus adalah jalan penyelesaian yang dipercayai dapat mengurangkan keadaan ini.

Dengan penggunaan teknologi baru, Al-Insaan Spirulina Plus telah menjalani proses pengeluaran seperti penanaman, penapisan, pensterilan dan proses pengeringan. Rumpur gandum dan beras perang yang ditambah dapat menambahkan faedah dan khasiat pemakanan dengan membekalkan nutrien yang seimbang dan menyeluruh kepada 60 trilion sel-sel dalam tubuh badan kita. Al-Insaan Spirulina Plus adalah 100% selamat, semulajadi, dan makanan beralkali yang seimbang, dengan itu ia adalah makanan ideal bagi seisi keluarga.

Bahan Ramuan;

1- Serbuk Spirulina.
2- Serbuk Rumput Gambut (Triticum Aestivum).
3- Beras Perang (Oryza Sativa).
4- Aerosil.
5- Magnesium Stearate.

Faedah-faedah;

1- Bertindak sebagai anti-oksidan untuk mengurangkan penyakit-penyakit berisiko.
2- Berkesan sebagai anti-penuaan.
3- Meningkatkan sistem imunisasi dan mengurangkan kesan tindak balas alahan.
4- Meningkatkan sistem penghadaman.
5- Membantu mengurangkan berat badan.
6- Meningkatkan pembentukan dan perkembangan sel-sel darah merah.
7- Mengandungi khasiat yang tinggi
- GLA (Asid Gamma Linolenic).
- Vitamin B12.
- Beta Karoten.
8- Rumput gandum - membantu menghadamkan toksin di dalam tubuh badan kita.
9- Beras Perang - membantu mengurangkan paras kepekatan lipoprotein ketumpatan rendah.

Siapakah Yang Memerlukan Al-Insaan Spirulina Plus?

1- Orang yang terdedah kepada radiasi.
2- Orang yang sedang menjalani terapi radiasi.
3- Orang yang mempunyai diet tidak seimbang.
4- Kanak-kanak yang tidak suka makan sayur-sayuran.
5- Orang yang menghadapi obesiti atau masalah pengurusan berat badan.
6- Orang yang mempunyai kolestrol yang tinggi atau anaemia.

Harga Runcit = RM118
Harga Ahli = RM110
BV = 70

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Gamat Asli Pelbagai Khasiat


Gamat Asli Al-Insaan adalah 200% lebih pekat dan berkesan berbanding dengan produk lain.

Keajaiban Produk Kesihatan Dari Laut
Timun Laut ataupun Gamat biasanya digunakan di kalangan masyarakat Melayu manakala di kalangan masyarakat Cina, ianya dikenali sebagai "Hai Shen". Gamat merupakan hasil dari laut yang berkhasiat dan membentuk seperti timun. Terdapat lebih 1,000 spesis timun laut di mana Gamat (Stichopus) telah terbukti baik untuk kesihatan.

Bahan Ramuan;
Setiap 1ml mengandungi: Stichopus Variegatus 220mg.

Kenapa Gamat Baik Untuk Kita?

1. Mengadungi faktor regenerasi sel di mana ia dapat membantu dalam pertumbuhan sel, tulang, dan kolagen yang bertindak sebagai produk anti-penuaan kulit.
2. Mengandungi saponin dan mukopolisakarida di mana bertindak membantu dalam meningkatkan sistem pengimunan, mengurangkan kandungan gula dalam darah, kolestrol dan trigliserida dalam badan.
3. Mengandungi glukosamina, kondroitin sulfat, kolagen di mana ia dapat meredakan kesakitan sendi.
4. Mengandungi vitamin A, C, B1, B2, B3, dan E di mana ia digunakan sebagai agen anti-pengoksidaan.
5. Mengandungi zat besi, mangan, kalsium, magnesium, dan zink.
6. Mengandungi protein dan asid amino yang tinggi.
7. Mengandungi EPA dan DHA dimana ia digunakan untuk pertumbuhan otak dan fungsi kardiovaskular.
8. Tidak mengandungi kolestrol.

Gamat Asli Al-Insaan adalah bahan ekstrak bio-aktif yang 200% lebih pekat berbanding dengan Gamat jenama lain yang terdapat di pasaran. Proses pengekstrakan dijalankan dengan mengikut piawai yang ketat dan proses bioteknologi yang bersih dan baik digunakan.

Gamat Asli Al-Insaan terdapat dalam bentuk jeli dan ditambah dengan rasa buah kundur adalah makanan kesihatan yang unggul untuk seisi keluarga.

Harga Runcit = RM54
Harga Ahli = RM48
BV = 30

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Shape8 Untuk Kecantikan dan Kesihatan


SHAPE8 merupakan produk Al-Insaan yang berasaskan kecantikan dan kesihatan. Shape8 bertindak membuang lebihan sisa dalam badan dan meningkatkan metabolisme. Bahan bagi menghasilkan SHAPE8 adalah bahan semulajadi dan tanpa bahan pengawet.

Fungsi;

1. Bertindak sebagai penyahtoksikkan
- Mengeluarkan lebihantoksik dalam badan.
- Membina dan membersihkan sistem pencernaan dalam badan.
2. Mengurangkan berat badan.
- Produk penghalang karbohidrat.
- Mengurangkan selera makan.
- Mempercepatkan pengoksidaan lemak.
- Membantu glikogen sistesis.
3. Mengelakkan penyakit kronik.

Bahan Utama dan Fungsinya;

1. Ekstrak Kacang Buncis Putih
- Mengurangkan penyerapan kalori dari karbohidrat.
2. Asam Gelugur Cambogia (Asid Hydroxycitric, HCA)
- Menahan selera makan.
- Menjana pembakaran lemak.
- Menyekat karbohidrat yang berlebihan daripada membentuk lemak.
3. Ekstrak Teh Hijau
- Mengurangkan tekanan darah.
- Membantu pengaliran darah yang baik.
4. Psilium
- Melegakan sembelit, sindrom perut sensitif, buasir.
- Mengurangkan kolestrol dan lipoprotein ketumpatan rendah dalam badan.
5. Nanas
- Mengandungi vitamin dan mineral yang tinggi (kalsium, kalium, serat, dan vitamin C).
- Menahan batuk, menghilangkan mukus.
6. Limau
- Bertindak sebagai anti-pengoksidaan.
- Mengelakkan artritis tulang.

Sesuai untuk;

1. Pengguna yang ingin mengurangkan berat badan tanpa senaman atau menyekat pemakanan.
2. Pengguna yang gemarkan makanan berkarbohidrat tinggi dan berlemak.
3. Pengguna yang mengamalkan gaya hidup kurang aktif (tenaga yang diambil lebih banyak dari tenaga yang dikeluarkan).
* Tidak sesuai bagi ibu mengandung, pesakit jantung, gastrik, dan kanak-kanak di bawah 12 tahun.

Harga Runcit = RM330
Harga Ahli = RM300
BV = 200

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Saturday, August 8, 2009

Enzy8 Untuk Organ Dalaman



Cara kehidupan yang sibuk telah mempengaruhi tabiat pemakanan harian kita. Kita sepatutnya mengambil makanan yang kaya dengan enzim seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar tetapi kita telah mengambil makanan yang dimasak atau diproses secara tidak sihat seperti makanan segera dan makanan dalam tin. Makanan yang diproses ini tidak mempunyai enzim!

Enzim sangat penting kerana ia mampu bertindak sebagai kunci bagi menjana fungsi metabolisme dalam badan kita. Badan kita membekalkan enzim yang terhad, ianya semakin berkurangan sekiranya kita mengambil makanan yang tidak mengandungi enzim. Semakin meningkat usia, enzim penghadaman dan enzim metabolisme dalam badan kita turut terjejas. Oleh itu, adalah penting, untuk kita mendapatkan makanan yang mengandungi enzim penghadaman dalam diet seharian. Proses penghadaman yang tidak sempurna akan menyebabkan masalah usus dan toksik yang beracun dalam badan kita. Ini mengakibatkan hati kita terpaksa bertindak lebih kuat untuk menyahtoksikkan makanan tersebut yang diambil seharian.

ENZY8 adalah sangat penting bagi kesihatan badan kita kerana ia membekalkan enzim penghadaman dan juga prebiotik dan probotik. Ianya bertindak sama untuk meningkatkan proses sistem penghadaman dan memastikan perut dan usus besar berkeadaan baik, bersih dan sihat.

Kelebihan;
1-Mengurangkan berat badan.
2-Membantu sistem penghadaman yang baik dan saluran pencernaan yang lebih saat.
3-Membantu penyahtoksikkan dalaman.
4-Meningkatkan keanjalan kulit.
5-Sesuai bagi pesakit kencing manis.
6-Mengoptimumkan pH dalam darah.

Harga Runcit = RM83
Harga Ahli = RM75
BV = 50

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Tuesday, August 4, 2009

Dermi8 untuk penjagaan kulit



Dermi8

Setiap orang menitik beratkan masalah penuaan seperti bintik hitam, kedut, garis halus, pigmen, jerawat dan sebagainya bagi mengekalkan keremajaan kulit untuk tampak sihat dan muda bercahaya. Tidak dapat dinafikan terdapat banyak produk kecantikan dan rawatan perapian di pasaran sekarang. tetapi bagi mengekalkan kecantikan seri wajah yang berpanjangan, penggunaan produk makanan tambahan adalah lebih penting.

Kini, Insaan memperkenalkan satu formula istimewa di mana ianya dapat membantu memulih keadaan kulit dengan meningkatkan kolagen dan tahap anti-pengoksidaan. Proses pembaharuan sentiasa berlaku di badan kita, tetapi peningkatan usia menyebabkan kulit kita hilang keupayaan untuk menukar kolagen yang lama. Proses pembaharuan yang perlahan ini mengakibatkan garis halus, kedut serta kulit kelihatan tidak bermaya. Dermi8 membawa keasn ati-penuaan dengan bertindak sebagai pelindung untuk kelembapan serta kekenyalan kulit bagi menghasilkan kulit muda berseri dan sempurna.

Kelebihan:

a) Kulit lebih bermaya, halus, lembut, anjal dan berseri.
b) Menjadikan kulit tampak muda.
c) Kesan pemutihan.
d) Mengurangkan kedut dan garis halus.
e) Anti-penuaan.
f) Kulit bersinar

Harga Runcit = RM168
Harga Ahli = RM150
BV = 100

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Nippon Lipo Pad - Produk Menguruskan Badan


Nippon Lipo Pad

Nippon Lipo pad telah menjadi 'Produk Jualan Terbaik' di Jepun sejak dipasarkan pada tahun 1990. Produk ini akan mengeluarkan haba dan meningkatkan perpeluhan tapak kaki dimana pada masa yang sama, mampu mengeluarkan bahan-bahan toksin dari badan.

Tapak kaki adalah bahagian dimana mempunyai paling banyak hujungan saraf yang terdapat di dalam badan kita. Oleh itu, Nippon Lipo Pad berfungsi baik pada tapak kaki untuk mengeluarkan sisa dan toksin-toksin yang sedang disingkirkan dalam bentuk peluh.

Apa yang menarik tentang produk ini adalah kemampuannya menurunkan berat badan dengan cepat tanpa memerlukan pengguna bersenam atau diet. Hanya dengan menampal Nippon Lipo Pad pada tapak kaki anda, anda sudah boleh menurunkan berat badan anda antara 500gram hingga 1.5kg dalam masa 4 jam. Buat masa ini, testimoni yang diperolehi adalah dari Jepun kerana produk ini berasal dari sana, maka kami sedang mengumpul testimoni dari pengguna Malaysia untuk dipaparkan kepada anda semua.




Fungsi-fungsi Nippon Lipo Pad adalah seperti berikut;
a) Meningkatkan pembakaran lemak
b) Membuang toksin dalam badan
c) Melegakan kesakitan yang disebabkan oleh lebam-lebam, sakit lutut, sakit belakang, penyakit sendi, artritis, gout, tinitus dan sebagainya.
d) Meningkatkan sistem imunisasi.
e) Membantu sistem limfa dalam penyahtoksikan semula jadi.
f) Melancarkan pengaliran darah.
g) Membantu dalam penyingkiran bahan logam berat.
h) Mempertingkatkan kualiti tidur.

Harga Runcit = RM399
Harga Ahli = RM350
BV = 200

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.

Monday, August 3, 2009

Al-Insaan Snd Bhd


AL-INSAAN SND BHD (687722-A)

Syarikat Al-Insaan ditubuhkan pada Ogos 2008 bertempat di Seri Kembangan. Al-Insaan merupakan sebuah syarikat naungan Lo Hong Ka International yang terkenal diluar negara dan mempunyai beberapa cawangan seperti di Taiwan, Hong Kong, Singapura, Macau, dan lain-lain lagi.

Lo Hong Ka sebelum ini mengamalkan konsep trading, dimana barangan dijual terus kepada pelanggan dengan harga yang murah. Tetapi, kini pihak pengurusan ingin mencuba teknik yang amat popular pada masa kini, iaitu MLM atau Multi Level Marketing. Melalui konsep baru ini, pelanggan Lo Hong Ka akan dapat menjana pendapatan mereka dengan menjual produk yang disediakan.

Oleh itu, Lo Hong Ka Internationals menubuhkan Al-Insaan yang berpusat di Malaysia untuk merealisasikan konsep MLM tersebut. Al-Insaan akan beroperasi berdasarkan konsep MLM dan produk Al-Insaan akan diambil terus dari Lo Hong Ka International. Dengan itu, para pelanggan tidak perlu ragu kepada produk Al-Insaan kerana produk tersebut merupakan produk Lo Hong Ka yang sudah terkenal bertahun-tahun di pasaran dunia dan memiliki nama dan reputasi yang sangat baik di kalangan pelanggan yang sedia ada.

Oleh kerana itu, Al-Insaan memiliki pelbagai produk termasuk kesihatan, kecantikan, penjagaan kereta dan lain-lain lagi. Tidak seperti syarikat MLM lain yang bergantung kepada satu atau dua produk sahaja, Al-Insaan memiliki kepelbagaian dalam senarai produknya. Ini membolehkan ahli yang berminat memilih pelbagai jenis produk yang diminati untuk dipasarkan, dan menjana pendapatan mereka dengan mudah dan cepat.

Sila hubungi Azhar - 019-2874827 (Kawasan Shah Alam)
Syihan - 019-3641906 (Taman Tun Dr Ismail)
Anas - 010-2316890 (Wangsa Maju)

Perjumpaan Group Insaan 10 akan diadakan setiap minggu dimana-mana lokasi.